O inštitutu Ribalon

DSCN3109

 

Pogovor o problemih ustvarja probleme. Pogovor o rešitvah pa rešitve.

Inštitut Ribalon je prvi strokovno-raziskovalni inštitut, ki se ukvarja z “k rešitvam usmerjenim pristopom” (angl. Solution Focused Approach) v Sloveniji: coachingom, terapijo, strokovnim usposabljanjem, treningom, metodologijo in prakso. Pod svojim okriljem združuje mednarodne k rešitvam usmerjene praktike, terapevte, coache, trenerje, psihoterapevte, raziskovalce, moderatorje in fasilitatorje pa tudi skupine in posameznike, ki si želijo sprememb na bolje.

Gre za zasebno, neodvisno, avtonomno in neprofitno organizacijo, ki deluje od začetka 2015 in je zrasla organsko iz preprostega spletnega bloga. Danes ima inštitut Ribalon veliko mednarodnih povezav in sodeluje kot aktiven partner na evropskem in mednarodnem nivoju v okviru evropske zveze za k rešitvam usmerjen pristop EBTA, mednarodne zveze uporabe pristopa v organizacijah in podjetništvu SOL World, ameriški zvezi SFBTA, znotraj sheme Erasmus+ ter Royal Society of Arts.

Zgodovina in poslanstvo inštituta Ribalon sta preprosta. Gre za zgodbo o pogumni posameznici, ki je želela narediti pozitivno razliko v svojem okolju in ki ji je bila sreča naklonjena, da se ji je želja uresničila. Želja, da za razliko od mnogih ne zapusti domovine, temveč da iz tujine pripelje dobre prakse v Slovenijo ter uveljavi k rešitvam usmerjen pristop, ki spreminja življenja na bolje.

Inštitut Ribalon deluje mednarodno. Registriran v Sloveniji in v Združenem Kraljestvu. Področje dela v Angliji je usmerjeno predvsem v delo s posamezniki in organizacijami, terapevtsko in preko coachinga. Na mednarodnem nivoju Ribalon koordinira treninge za mladinski sektor. V Sloveniji enkrat letno izvaja strokovna usposabljanja za slovensko strokovno javnost.
Here's to introduce my friend to you, who helped me in Brighton as I was

Da ste se znašli na naših straneh, ni naključje. Morda je prav zdaj čas, da se tudi sami naučite, kako spremembe lahko obrnete sebi vprid. Veselimo se sodelovanja z vami. Pišite nam na info@ribalon.si. in se naročite na novičnik!

Dr A. Biba Rebolj, FRSA, strokovna direktorica
10390279_10152709681737153_2818805065350935334_n