Strokovno usposabljanje v Sloveniji

VABILO NA STROKOVNO USPOSABLJANJE 

Inštitut Ribalon v sodelovanju s partnersko organizacijo BRIEF (Združeno Kraljestvo) je v letu 2016 organiziral prvo slovensko strokovno usposabljanje, na katerem se je prva generacija naučila uporabljati »k rešitvam usmerjen pristop« (angl. Solution Focused Approach). Strokovno usposabljanje ponuja praktična orodja in tehnike iz k rešitvam usmerjenega pristopa, ki omogočajo takojšnji doprinos vaši praksi pri delu z ljudmi. Prednosti k rešitvam usmerjenega pristopa so minimalizem, usmerjenost v prihodnost, osredotočanje na veščine in znanja, ki jih že imamo in hitra dosega želenih izidov v zelo kratkem časovnem obdobju. Podrobnejši opis pristopa najdete na angleški strani.

Usposabljanje vam omogoča dobre temelje in poglobljena znanja za uporabo k rešitvam usmerjenih orodij in tehnik pri delu (in v vsakdanjem življenju) ter je zasnovano izrazito praktično. Pridobljena znanja in veščine boste lahko začeli uporabljati takoj. Usposabljanje temelji na angleškem modelu Kratke, k rešitvam usmerjene terapije in je zasnovano skladno z najnovejšimi spoznanji v stroki tako s terapevtskega področja (v sodelovanju z evropsko zvezo za kratko, k rešitvam usmerjeno terapijo EBTA), kot s področja coachinga (v sodelovanju z združenjem SOL World in ASFIO – Solutions Focus in Organizations).

KOMU JE NAMENJENO?

Dobrodošli praktiki, terapevti, coachi, moderatorji, trenerji, izobraževalci, vodje, menedžerji, psihologi, socialne delavci, učitelji, svetovalci, kadrovniki, aktivisti, mladinski delavci, mentorji in drugi, ki

 • se želite naučiti novih pristopov pri delu z ljudmi
 • delate s klienti, uporabniki oziroma strankami, ki se srečujejo z zahtevnimi izzivi v kompleksnih okoljih
 • potrebujete učinkovita orodja, ki dajejo hitre in učinkovite rezultate v kratkem času
 • se želite naučiti upravljati s spremembami v svoj prid
 • vas zanimajo postmoderni pristopi, ki so usmerjeni v prihodnost
 • želite izboljšati svojo prakso in obogatiti svoj repertoar znanja in veščin
 • želite postati k rešitvam usmerjen praktik in vstopiti v program za certificiranje.

KDAJ IN KJE?

Usposabljanje bo potekalo v dveh delih v Ljubljani:

7. in 8. oktobra 2019 med 10.00 in 17.00 uro

18. in 19. novembra 2019 med 10.00 in 17.00 uro

Za opravljeno usposabljanje in jamstvo inštituta Ribalon o pridobljenih veščinah je potrebna udeležba na vseh dnevih v celotnem trajanju. Udeležba samo na enem sklopu ni možna.

Za dostop do brezplačne predstavitvene delavnice (60 min) pošljite mail na biba@ribalon.org.

IZVAJALKA USPOSABLJANJA

Dr A. Biba Rebolj, strokovna direktorica inštituta Ribalon, je zaključila specializacijo iz v rešitev usmerjenega pristopa v Veliki Britaniji pri največji in najstarejši instituciji v Evropi (BRIEF London). Svoje znanje je izpopolnjevala na številnih nadaljnjih usposabljanjih v tujini (ZDA, Nizozemska, Avstrija). Je prva Slovenka z mednarodno licenco za ta pristop. Trenutno živi v Londonu, kjer sodeluje z zasebno kliniko BRIEF, ki hkrati velja za vodilno izobraževalno institucijo iz k rešitev usmerjenega pristopa na svetu ter s SFPossibilities, ki izvaja strokovna usposabljanja iz kratke, k rešitvam usmerjene terapije v Veliki Britaniji.

Inštitut Ribalon je edina institucija v Sloveniji, ki izvaja strokovno usposabljanje iz k rešitvam usmerjenega pristopa po angleškem BRIEF modelu, ki v svetu velja za najbolj minimalističnega.

PRIJAVE IN KOTIZACIJA

Prijavite se preko spletnega obrazca. Število mest je omejeno na 15. Vaše mesto v skupini je potrjeno s plačilom kotizacije. Kotizacija za celotno 4-dnevno strokovno usposabljanje znaša 650 eur in vključuje udeležbo na usposabljanju, potrdila, vsa strokovna gradiva in pijačo ter prigrizke med odmori ter šteje med usposabljanja za program certificiranja.

V prijavi navedite:

 • vaše osebne podatke,
 • izobrazbo in delovno področje,
 • pričakovanja od usposabljanja in
 • kje boste novo pridobljene veščine lahko uporabili.

Udeleženci ob koncu usposabljanja prejmete potrdilo o udeležbi z navedenimi pridobljenimi kompetencami in urami.

DODATNE INFORMACIJE

Podatki o organizatorju: Inštitut Ribalon (www.ribalon.si; http://ribalon.org)

Kontaktna oseba za več informacij: A. Biba Rebolj (biba@ribalon.org)

Več informacij o strokovnem usposabljanju in podrobnejšem programu posameznih sklopov.