Strokovno usposabljanje in trening

VABILO NA STROKOVNO USPOSABLJANJE 

Inštitut Ribalon v sodelovanju s partnersko organizacijo BRIEF (Združeno Kraljestvo) je v letu 2016 organiziral prvo slovensko strokovno usposabljanje, na katerem se je prva generacija naučila uporabljati »k rešitvam usmerjen pristop« (angl. Solution Focused Approach). Strokovno usposabljanje ponuja praktična orodja in tehnike iz k rešitvam usmerjenega pristopa, ki omogočajo takojšnji doprinos vaši praksi pri delu z ljudmi. Prednosti k rešitvam usmerjenega pristopa so minimalizem, usmerjenost v prihodnost, osredotočanje na veščine in znanja, ki jih že imamo in hitra dosega želenih izidov v zelo kratkem časovnem obdobju. Podrobnejši opis pristopa najdete na angleški strani.

Usposabljanje v štirih sklopih vam omogoča dobre temelje in poglobljena znanja za uporabo k rešitvam usmerjenih principov pri delu (in v vsakdanjem življenju) ter je zasnovano izrazito praktično. Pridobljena znanja in veščine boste lahko začeli uporabljati takoj. Usposabljanje temelji na angleškem modelu Kratke, k rešitvam usmerjene terapije in je zasnovano skladno z najnovejšimi spoznanji v stroki tako s terapevtskega področja (v sodelovanju z evropsko zvezo za kratko, k rešitvam usmerjeno terapijo EBTA), kot s področja coachinga (v sodelovanju z združenjem SOL World in ASFIO – Solutions Focus in Organizations).

KOMU JE NAMENJENO?

Dobrodošli praktiki, terapevti, coachi, moderatorji, trenerji, izobraževalci, vodje, menedžerji, psihologi, socialne delavci, učitelji, svetovalci, kadrovniki, aktivisti, mladinski delavci, mentorji in drugi, ki

 • se želite naučiti novih pristopov pri delu z ljudmi
 • delate s klienti, uporabniki oziroma strankami, ki se srečujejo z zahtevnimi izzivi v kompleksnih okoljih
 • potrebujete učinkovita orodja, ki dajejo hitre in učinkovite rezultate v kratkem času
 • se želite naučiti upravljati s spremembami v svoj prid
 • vas zanimajo postmoderni pristopi, ki so usmerjeni v prihodnost
 • želite izboljšati svojo prakso in obogatiti svoj repertoar znanja in veščin
 • želite postati k rešitvam usmerjen praktik in vstopiti v program za certificiranje.

KDAJ IN KJE?

V 2017 smo z usposabljanji zaključili. Za informative o usposabljanju v 2018 vas vabimo, da se naročite na novičnik, kjer boste prvi obveščeni o novih datumih in spremljevalnih dogodkih.

IZVAJALCA USPOSABLJANJA

A. Biba Rebolj, strokovna direktorica inštituta Ribalon, je zaključila specializacijo iz v rešitev usmerjenega pristopa v Veliki Britaniji pri največji in najstarejši instituciji v Evropi (BRIEF London). Svoje znanje je izpopolnjevala na številnih nadaljnjih usposabljanjih v tujini (ZDA, Nizozemska, Avstrija). Trenutno je prva Slovenka z mednarodno licenco za ta pristop.

Chris Iveson prihaja iz Velike Britanije (BRIEF London). Velja za neposrednega naslednika dela De Shazerja (ustanovitelja pristopa) in pionirja v rešitev usmerjenega pristopa v Evropi. Skozi več kot 25-letno prakso je pri BRIEF so-oblikoval model v rešitev usmerjenega pristopa, ki danes postavlja standard prakse in teorije v stroki po načelu manj je več in principa preprostosti (Ockhamova britev).

Inštitut Ribalon je edina institucija v Sloveniji, ki izvaja strokovno usposabljanje iz k rešitvam usmerjenega pristopa po angleškem modelu, ki v svetu velja za najbolj minimalističnega.

PRIJAVE

O novih datumih usposabljanja vas bomo obvestili preko novičnika in spletne strani. Prijave bodo odprte do zapolnitve mest. Število mest je omejeno na 15. Vaše mesto v skupini je potrjeno s plačilom kotizacije. Kotizacija vključuje udeležbo na usposabljanju, potrdila, strokovna in delovna gradiva in pijačo ter prigrizke med odmori.

V prijavi navedite:

 • vaše osebne podatke,
 • izobrazbo in delovno področje,
 • pričakovanja od usposabljanja in
 • kje boste novo pridobljene veščine lahko uporabili.

Udeleženci ob koncu usposabljanja prejmete potrdilo o udeležbi z navedenimi pridobljenimi kompetencami in urami. V kolikor se boste v bodoče odločili za usposabljanje za licenco, vam bo to potrdilo štelo v izkaz opravljenih usposabljanj.

DODATNE INFORMACIJE

Podatki o organizatorju: Inštitut Ribalon (www.ribalon.si; http://ribalon.org)

Kontaktna oseba za več informacij: A. Biba Rebolj (biba@ribalon.si)

Več informacij o strokovnem usposabljanju in podrobnejšem programu posameznih sklopov.