Coaching in terapija

Pogovor o problemih vodi v probleme. Pogovor o rešitvah pa v rešitve.

Za k rešitvam usmerjen pristop je značilno, da gre za kratkotrajen proces in ne za dolgoletna srečanja. Cilj je, da proces posameznika čim prej opolnomoči do te mere, da nadaljuje s svojim življenjem kakovostno in zanj uspešno. Raziskave kažejo, da k rešitvam usmerjen pristop deluje v 65–83% primerov (vsaj tako učinkovito ali celo bolj od ostalih primerljivih pristopov), v povprečju pa gre za 5–10 srečanj ali manj (velikokrat tudi za eno samo srečanje), kar ga bistveno razlikuje od ostalih pristopov.

Zelo primeren je v situacijah, v katerih je prisotna tudi časovna stiska in kjer potrebujemo takojšnje in uporabne rešitve. Med našimi klienti so zelo raznoliki posamezniki (od študentov, diplomantov, pa do posameznikov na vodilnih mestih v podjetjih doma in v tujini), pari, timi, skupine, sodelujemo pa tudi z različnimi organizacijami (glej reference).

Na voljo so različne oblike individualnih ali skupinskih srečanj, s poudarkom na različnih aspektih:

Individualni k rešitvam usmerjen coaching

– Individualna k rešitvam usmerjena terapija

Performance, Executive, Business ali Skills Coaching (za organizacije oz. osebe na vodilnih položajih)

K rešitvam usmerjen coaching za pare in skupine

Srečanja na daljavo preko Skype ali drugega omrežja (vox videokonference) v kolikor lokacija ne omogoča srečanja v živo

K rešitvam usmerjena supervizija za praktike, ki delate po k rešitvam usmerjenem pristopu in želite zagotavljati kakovost in etičnost svojega dela oziroma delate po kakšnem drugem pristopu in želite izboljšati in/ali reflektirati svojo lastno prakso na k rešitvam usmerjen način.

V inštitutu Ribalon sledimo politiki, da cenimo vaš in naš čas. Naše poslanstvo je pomoč pri doseganju želenih sprememb in to poslanstvo opravljamo po načelu neprofitnosti. Inštitut Ribalon je neodvisna organizacija, ki zagotavlja visokokakovostne storitve pod najstrožjimi etičnimi in strokovnimi standardi in ni odvisna od zahtev javnih ali zasebnih financerjev.

Pošljite povpraševanje na info@ribalon.si in skupaj bomo oblikovali proces po vaši meri in v skladu z vašimi željami.

Za posameznike, ki se znajdejo v stiski in jim sodelovanje predstavlja prevelik finančni zalogaj, si pa želijo prispevati k vpeljavi k rešitvam usmerjenega pristopa v Slovenijo, obstaja možnost brezplačne udeležbe. Inštitut Ribalon poleg izvajanja k rešitvam usmerjenega coachinga in terapije izvaja tudi usposabljanja za strokovno javnost. Udeleženci usposabljanja se najlažje učijo, če vidijo primere dela z resničnimi klienti. V kolikor želite prispevati in se udeležiti procesa brezplačno, nam pišite.


IMG_5696